un cas d’exit: Cerveses Popaire

Cerveses Popaire és un exemple paradigmàtic de com pot sorgir una activitat d’una simple diversió i afició per iniciar un projecte que no se sap fins on arribarà.

l’empresa:

 

Cerveses Popaire, una empresa de Blanes que va néixer de l’afició a fer cervesa a casa, es dediquen a elaborar cervesa artesana de qualitat, sense filtrar ni pasteuritzar, sense additius ni productes químics, amb aigua de mar com a factor distintiu. Fan molts tipus de cervesa, anuals i de temporada, pensades per a cada moment i per a cada paladar.

més informació : http://www.popaire.com

l’assessorament:

els propietaris de l’empresa, dos emprenedors amb molta empenta que desconeixien les tècniques de gestió de negoci, es van posar en contacte amb nosaltres a través del Consell Comarcal de La Selva.

A partir d’una primera reunió ja es van determinar les necessitats d’assessorament que sol·licitaven en l’àmbit econòmic financer: les factures de venda i les rebudes les entregaven a un gestor sense que ells tinguessin cap control de l’activitat, per això se’ls va recomanar que portessin un registre d’ingressos, despeses i inversions de forma personal, també de fer una previsió anual, així podien disposar d’una informació fiable que permetria concretar les accions futures.

A partir d’aquesta informació i revisant el pressupost es va veure prioritari avançar en el control de la producció i de les existències i se’ls va aconsellar d’adquirir un programa de facturació, control d’existències i comptabilitat, aquest programa informàtic també facilitaria tot tipus estadístiques sobre vendes, costos i valoració d’existències, imprescindibles per a la gestió del negoci.

Durant 6 mesos es va portar a terme la implementació amb l’objectiu que tot el procés administratiu-comptable fos gestionat per ells mateixos, incloent-hi la liquidació d’impostos i l’anàlisi i control pressupostari tant del compte de resultats com del balanç i el cash-flow. Un objectiu que es va aconseguir amb el nostre assessorament i amb la immensa voluntat de formació i empenta desenvolupat dels propietaris.

els testimonis:

“L’administració d’una empresa és un treball imprescindible i a vegades poc reconegut. Crec que era essencial comença per aquí. Per descomptat hi ha altres camps interessants, com el comercial o el màrqueting, però és bo començar per la base”

Elisenda

Cerveses Popaire, Cerveses Popaire

“Per començar ens volem centrar a augmentar la presència de la cervesa al nostre territori. Una vegada assolit aquest primer objectiu, ens plantejarem la internacionalització. A més tenim diferents projectes al cap per portar-ho a terme de forma paral·lela.

Per emprendre un negoci fa falta la capacitat d’aprendre, aprendre dels errors i corregir-los. Hi ha moltes coses en un negoci per les quals un no ha estat ensenyat i s’ha d’aprendre pel camí. Nosaltres no tenim cap màster en portar empreses, en màrqueting o sobre el tracte als clients. Tot el que sabem ho hem après llegint, de forma autodidàctica i, sobretot, escoltant a la gent amb experiència.”

Kristian

propietari del negoci i mestre cerveser, Cerveses Popaire

els comentaris finals d’aGOe:

Aquests emprenedors en les declaracions realitzades es mostren prudents però ambiciosos, no presumeixen dels èxits assolits però destaquem del seu projecte fet realitat tres aspectes essencials:

1.- el respecte i atenció al medi ambient en el desenvolupament del producte, la reutilització de residus i la utilització de components ecològics amb unes instal·lacions modestes però impecables que de primeres ja varen obtenir tots els permisos necessaris per produir

2.- la viabilitat tècnica, econòmica i financera de l’empresa

3.- la contribució a la generació de treball pel seu creixement (missatgers, distribuïdors, impremta, proveïdors) i sobretot amb l’expectativa d’incorporar de forma estable un treballador a mitja jornada per poder dedicar-se més a l’expansió comercial, ja que fins ara totes les funcions pròpies de l’empresa des de les compres fins a la producció i comercialització les han fet ells mateixos amb alguna col·laboració puntual.

Sens dubte la feina i la qualitat del treball desenvolupat per aquests emprenedors de Cerveses Popaire, amb el nostre assessorament va merèixer que aquesta assessoria obtingués el PREMI REPSOL a l’ASSESSORIA Excel·lent

Si tens un projecte de negoci

Si tens un projecte de negoci

adreça

Gran Via Jaume I, 46

17001-GIRONA

formulari de contacte

Política de privacitat